Пребарувај по датум:
2024-03-08

Љубовни ноти

Традиционалниот концерт Љубовни ноти кој овој пат беше замислен како забава се оддржа по петнаесетти пат во District bar. Голема благодарност упатуваме до Skopje Marriott Hotel кој е дел од многу наши иницијативи, бендот 2BE и DJ Babura Junior кои  покрај придонесот кон заедницата со својот талент ги забавуваа и присутните, нашиот долгогодишен соработник Никола Дукоски кој го водеше настанот како и на тимот од Champagne Wall кои несебично го поддржаа и разубавија настанот.

Целта на овој хуманитарен концерт е да дадеме поддршка на жените оперирани од канцер, кои секоја година ги посетуваме на 8-ми март, на клиниката за  Онкологија и од собраните средства им подаруваме  мали подароци во знак на внимание и поддршка кон нивната борба со ова заболување.

Принципи
Хуманост
Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина настана како резултат на желбата да им се помогне на ранетите на бојното поле и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно.
Единство
Во една држава може да има само едно национално друштво на Црвениот крст или Црвената полумесечина. Мора да биде отворено за сите и да ја извршува својата хуманитарна работа на целата територија во земјата.
Универзалност
Меѓународното Движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина, во кое сите друштва што го сочинуваат имаат еднаков статус, одговорности и должности взаемно да се помагаат, делува во целиот свет.
Доброволност
Тоа е движење за давање на доброволна помош кое не е инспирирано од материјални побуди.
Неутралност
Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина настана како резултат на желбата да им се помогне на ранетите на бојното поле и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно.
Непристраност
Не прави дискриминација врз основа на национална, расна, верска и класна припадност или политичко убедување. Настојува да ги олесни страдањата на поединците, водејќи се исклучиво од нивните потреби но, давајќи приоритет на најитните случаи.
Независност
Движењето е независно. Националните друштва иако делуваат како дополнение на хуманитарните служби на владите и се предмет на регулирање на националното законодавство, мораат да ја зачуваат автономноста за да можат да дејствуваат во секое време, согласно со принципите на Движењето.