Пребарувај по датум:
2021-04-26

#14CKAPHV

На 22 април се оддржа четрнаесеттата ЦКА-ПХВ онлајн работилница со наслов „Човечкиот импакт врз животна средина “. Истата беше реализирана од ПХВ инструкторот Арџина Нагавци

Преку работилницата учесниците се запознаа се позитивниот и негативниот човечкиот импакт врз животна средина како и начини да се намали негативното влијание. Учесниците пројавија голем интерес за темата и даваа свои коментари и забелешки.

☑️ Учествуваа 110 учесници, волонтери од различни ООЦК. Од присутните кои ги пополнија евалуациите, 95% се изјаснија дека работилницата е многу корисна, 94% дека е интерактивна, и 94% се изјаснија дека работилницата е интересна. Сите, односно 100% би ја препорачале работилницата на своите врсници.

Некои од коментарите се:

👉🏻 “ Премногу едукативно, многу позитива, предобро “

👉🏻 “ Навистина одлична работилница, многу интерактивна”

👉🏻 “ Одлична работилница!”

Продолжуваме заедно!

Принципи
Хуманост
Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина настана како резултат на желбата да им се помогне на ранетите на бојното поле и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно.
Единство
Во една држава може да има само едно национално друштво на Црвениот крст или Црвената полумесечина. Мора да биде отворено за сите и да ја извршува својата хуманитарна работа на целата територија во земјата.
Универзалност
Меѓународното Движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина, во кое сите друштва што го сочинуваат имаат еднаков статус, одговорности и должности взаемно да се помагаат, делува во целиот свет.
Доброволност
Тоа е движење за давање на доброволна помош кое не е инспирирано од материјални побуди.
Неутралност
Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина настана како резултат на желбата да им се помогне на ранетите на бојното поле и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно.
Непристраност
Не прави дискриминација врз основа на национална, расна, верска и класна припадност или политичко убедување. Настојува да ги олесни страдањата на поединците, водејќи се исклучиво од нивните потреби но, давајќи приоритет на најитните случаи.
Независност
Движењето е независно. Националните друштва иако делуваат како дополнение на хуманитарните служби на владите и се предмет на регулирање на националното законодавство, мораат да ја зачуваат автономноста за да можат да дејствуваат во секое време, согласно со принципите на Движењето.