Пребарувај по датум:

ФОРМА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ПРАШАЊА И ПРИСУСТВО НА ОН-ЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈА СО Д-Р.КУНГУЛОВСКИ ЗА ПРОЦЕСОТ НА ВАКЦИНАЦИЈА

ТЕМА: ИНФОРМИРАЈ СЕ! ТВОЕ ПРАВО, ТВОЈА СИГУРНОСТ!
СЕКОГАШ БЛИСКУ ДО ВАС, ЦРВЕН КРСТ НА ГРАД СКОПЈЕ

  Пол:

  Возраст:

  Дали сте биле позитивни на КОВИД-19?:

  Дали сте вакцинирани?:

  Со која од наведените вакцини сте вакцинирани:

  Дали би се вакцинирале?:

  Доколку имате можност со која од наведените:

  Вашите податоци ќе бидат употребени исклучиво за обратка на статистички податоци за потребите на Црвен крст на град Скопје, а Вашите поставени прашања ќе се спроведат директно до д-р. Кунгуловски, доктор на науки по геномика и молекуларна епигеномика. Одговорите и многу повеќе за процесот на вакцинација ќе дознаете со присуство на он-лајн конференција на 11.05.2021(вторник) од 18:00ч на следниот линк: https://meet.google.com/cgo-iktk-zov

  Принципи
  Хуманост
  Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина настана како резултат на желбата да им се помогне на ранетите на бојното поле и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно.
  Единство
  Во една држава може да има само едно национално друштво на Црвениот крст или Црвената полумесечина. Мора да биде отворено за сите и да ја извршува својата хуманитарна работа на целата територија во земјата.
  Универзалност
  Меѓународното Движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина, во кое сите друштва што го сочинуваат имаат еднаков статус, одговорности и должности взаемно да се помагаат, делува во целиот свет.
  Доброволност
  Тоа е движење за давање на доброволна помош кое не е инспирирано од материјални побуди.
  Неутралност
  Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина настана како резултат на желбата да им се помогне на ранетите на бојното поле и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно.
  Непристраност
  Не прави дискриминација врз основа на национална, расна, верска и класна припадност или политичко убедување. Настојува да ги олесни страдањата на поединците, водејќи се исклучиво од нивните потреби но, давајќи приоритет на најитните случаи.
  Независност
  Движењето е независно. Националните друштва иако делуваат како дополнение на хуманитарните служби на владите и се предмет на регулирање на националното законодавство, мораат да ја зачуваат автономноста за да можат да дејствуваат во секое време, согласно со принципите на Движењето.